Veckans Växt! 27 oktober

Saint paulia

Ur Växternas Språk/Solöga:

Utan måsten inga krav. Visdom: Jag är fri att leva mitt liv som jag vill. Jag är fri att göra vad jag vill. Nu vill jag….. (fyll i själv). Du måste inte alls bara göra det eller detta. Utan måsten – frihet! Bra visdom och lätt att följa eller hur?

?

”Vi är alla födda fria, fria i själ och hjärta. ??

Ganska snart skapas fler och fler bojjor som håller oss tillbaka från att verkligen gå vår väg, utveckla våra drömmar, att utforska och bejaka innersta drömmar och visioner.

Vad håller oss fängslade? Vad är det som håller oss tillbaka? ?

När vi föds ner hit in i en kropp så är vi som rena oskyldiga änglar och skapligt rena i sinnet, om vi inte räknar med cellminnen och trauman som följer med då de inte är färdigförlåtna och läkta.

Vi åtföljs också av ett ego, den berömda rösten i huvudet, som inte direkt är vår allierade på vår resa. Eftersom vi föds med total amnesi om vilka vi i sanning är, varför vi är här och vilka vår förlåtelseläxor är, så blir det även under vår uppväxt lite påplussat fler skuldbeläggande på oss själva.

Det är detta som ”dikterar” vår syn på oss själva – självförtroende och självkänsla. ☝

Allt detta gör att vi ställer ibland orimliga krav på oss själv för att passa in, känna oss tillräckliga, att vi duger.

Alla dessa måsten och borden gör att statistiken på listan för utbrända är högre än nånsin.

Allt detta är ett påhitt av egot – att du måste prestera för att duga och när du försöker gå din egen väg, skapa ditt eget liv efter just dina drömmar, så är egots röst genast där: ”nänä, du ska inte tro att du är något”, ”inte kan du göra så heller, det förstår du väl? Vad ska….tycka och tänka om dig då?”

Nä, vet ni! Sluta lyssna på egot. Ni är redan perfekta. Ni behöver inte bevisa ett någe dugg för någon och släpp alla krav på att det måste göras karriär och gud vet vad. Lev era liv som ni verkligen vill och drömmer om!!

Den enda anledningen till att vi går ned hit i kropp är för att lära oss att sluta döma och släppa skuld och det gör vi genom förlåtelsens väg! ☝️

Självklart måste vi betala våra räkningar och se till oss själva och vår familj, men gör det med frihet i era hjärtan genom att släppa kraven. Våga leva!

/Chamória

??️?

Lämna ett svar