Veckans Växt! 6 januari

Hyacint

Ur Växternas Språk /Solöga:

Lycka är att bara vara här och nu.

Visdom: Jag är här och nu. Allt är bra. Jag är tillfreds med mig själv och med livet.

Stanna upp och unna dig en stund av lycka.

💖

”Det finns faktiskt bara ett NU! Det som hände i går är borta, även om du i tankarna håller kvar det, och i morgon finns inte, fast du till största delen av din vakna tid befinner dig där med dina måsten och borden, oro och längtan.

Detta resulterar att ditt sinne blir oerhört splittrat och du sprider din energi till ingen nytta.

”där du har din tanke, där har du din energi, så du läcker som ett såll”

När vi hela tiden låter tankarna fara bort från ett fokus i nuet, skapar en inre stress likt en flykt från lejonet som jagar dig på savannen, ger det dig ett ständigt pågående adrenalinpåslag som knappt slås av när du sover. 😲

Detta ger till sist dig den numer välkända diagnosen ’utbrändhet’. Det kan bli så illa att om man inte lyssnar på varningssignalerna kanske du inte ens klarar av att fatta beslutet om du ska äta eller ens kliva ur sängen. Konvalescensen för detta kan pågå i flera år och känslighet för inre stress igen blir starkare.

Det är stor skillnad på stress och stress ☝️ Stress där du har mycket att göra, kan vara positiv men där stress med tankar/oro om att inte hinna klart är klart förödande ☝️

Det är därför av största vikt att vi hela tiden tränar på att vara närvarande i nuet och att framför allt träna på TILLIT att allt ordnar sig till det bästa!”

/Chamória

🌻🕊️💖

Detta inlägg har en kommentar

  1. Ida

    Precis vad jag behövde läsa idag innan terminen drar igång imorgon (jobbar som lärare). Är expert på att älta allt jag borde gjort bättre och att stressa över allt som ska göras och fundera över allt som kan gå fel och på vilka sätt jag inte räcker till. Utmattande är bara förnamnet. Har funderat över om jag valt rätt yrke och om jag klarar det i längden, men jag kanske bara behöver ändra min inställning. Mer medkänsla med mig själv, leva i nuet och ha tillit till att allt ordnar sig.

Lämna ett svar