Veckans Djur! 23 november

Vattensork Arvicola terrestris

Ur Djurens Språk/Solöga:

Välj det som är bäst för dig just nu. Min gåva till dig är att prioritera.

?

”När jag var yngre kunde jag höra att det” var fult” att prioritera sig själv, att det var ”egoistiskt” att göra det ?

Ja men tänk efter, hur tokigt är inte det att ha en sådan inställning!

Hur kan det vara fult och egoistiskt att välja att lyssna på din kropp och vila så man INTE bränner ut sig, immunförsvar försvagas och du blir sjuk? Hur kan det vara fult och egoistiskt att ta hand om sig själv, lyssna till sina behov och framför allt bekräfta och älska sig själv att man inte ger bort sin energi och tid i någon dold agenda för att visa att man duger, är tillräcklig eller för att få bekräftelse på att man är älskad?

Söker du bekräftelse i vilken form det än är, förutsätter ju det att du inte är tillräcklig, annars hade du ju inte behov av att söka bekräftelse. Och inget kunde vara mer fel, så in i grunden falskt!

För sanningen är att du är redan perfekt, du är som snubben där uppe skapat dig – villkorslös kärlek.

Du glömde bara bort det när du började lyssna på egots förmaningar att du är full av synd och svagheter så enda vägen är att få dig att tro att du är den som måste ställa upp i vått och torrt, även om du skulle ligga för döden. För om ”du inte gör det, vem ska göra det då? ”, ”ska det bli något gjort, så får jag göra det själv”. Jag skulle vilja vända på det här: ”om du brakar, vem tar hand om dig då? ”

DU måste ta hand om dig FÖRST, SEN kan du hjälpa andra (om du nu har lust eller ork), men faktum är att när du börjar prioritera dig själv först, självklart utan att köra över din nästa, så sprids det som ringar på vattnet och din omgivning börjar också ta ansvar för sina liv, sitt mående! Självklart hjälper vi till vid akut behov och då från hjärtat villkorslöst, men när vi ser att din hjälp kanske mer stjälper personen att ta eget ansvar, så tacka nej!

”Jag behöver prioritera mig själv just nu, men hör av dig längre fram så får vi se hur det ser ut då” 

RESPEKT!!

Så är du den som hoppar när dina nära och kära, och även omgivning, skriker hoppa!? Så ta en funderare ? Varför du EGENTLIGEN agerar ’curlare’ då du faktiskt med det stjälper mer än hjälper ☝️

Så börja med att träna på att prioritera DIG, fråga dig själv och ge ett ärligt svar ”vill jag verkligen det de ’begär’ av mig?

Tips från coachen : känner du att du råkar ut lite för ofta, lögnaktiga personer? De som sviker? Förmodligen för att du ljuger mot dig själv, säger ja fast du egentligen ville säga nej, säger att du mår bra, fast egentligen känner du dig som ’utsketet äppelmos’? ’De’ visar dig hur du redan ljuger mot dig själv ☝️

Så börja vara ärlig mot dig själv och du slutar att attrahera in lögnare i ditt liv. Var ärlig och prioritera dig själv, älska och bekräfta dig själv och framför allt förlåt och släpp all skuld du lagt på dig själv ☝️

Älska dig själv villkorslöst och världen blir en så mycket härligare plats att vakna i” ??️?

/Chamória

??️?

Lämna ett svar