Veckans Växt, tolkning! 21 juli

Oregano/Kungsmynta

Denna fantastiska ört ville komma till tals!

Ur Växternas Språk/Solöga:

Där glädjen bor ryms inte sorgen. Visdom: Jag är glad. Jag är lycklig. Jag njuter av mitt liv. Varje dag ger mig något att fira. Stanna upp och tänk till. Detta är ditt liv. Har du kul? Om inte, se då till att du får det.

?

Egentligen är det en mycket enkel mattematik☝

Det du fokuserar på, det får du. Fokuserar du på, låter du dig dras ned av alla tokigheter i samhället så färgas ditt sinne av den tunga energin och sinnet gråter till sist av vanmakt,sorg och ilska.

När vi möter sorg har vi faktiskt ett val, efter att vi självklart fått uttrycka sorgen tex efter en anhörings bortgång, att ta ett steg tillbaka och välja att släppa in glädjen i vårt liv igen. Att inte låta egot hålla fast oss i ett järngrepp och näst intill förlama oss i kvarhållandet i sorgen vid en förlust.

Sorg kan vi känna av många orsaker. Det kan vara sorg för att vi förlorade jobbet, inte fick det jobb vi önskade, eller huset eller partnern som fann en annan att älska.

Det är du, och bara du som bestämmer hur du ska reagera på alla dessa tråkiga händelser, om du vill att de ska påverka och förstöra ditt liv, so fine! Men du kan också ändra din attityd och i stället ta ett djupt andetag och göra ett nytt val.

Ett nytt val hur du ska må, för kom ihåg att känsla följer din tanke, så tänker du förlust så så kommer så klart sorg och frustration och tänker du ”ja ja, det här var ju ”Okul” men jag väljer att känna glädje och kärlek i alla fall”!! Du kanske inte känner glädje och kärlek direkt men i och och med du gör ett val så har du börjat vandra på den stigen i stället!

Så även om allt ser hopplöst ut så gör dina val i varje nu: ”Jag väljer att känna kärlek och glädje i alla fall”, ”Jag är värd att älskas, för jag ÄR kärlek”, ”Allt kommer att ordna sig till det bästa” ”Jag är värd att vara lycklig och väljer nu att se kärleksljuset i alla jag möter”

/Chamória

???

Lämna ett svar