Veckans Växt! 8 juli

Björk

Detta fantastika träd på alla sätt och vis ville ge sin visdom till oss!

Ur Växternas Språk/Solöga:

Du behöver närhet, ömhet och värme. Visdom: Jag öppnar upp mitt hjärta. Jag tar emot närhet och ömhet. Här gäller det att öppna upp hjärtat och släppa in andra i ditt liv. Tillåt dig att ta emot närhet och ömhet. Allergi mot björkpollen: Rädsla för närhet och ömhet.

?

När vi blivit avvisade som liten av någon anledning, som vuxen en bagatell men för den lilla var det ett slag i magen som direkt skuldbelade sig själv: ”det måste vara mig det är fel på, jag duger inte”, skapas ett mönster av självförnekelse och självförakt. Vi stänger igen hjärtat i rädsla för att bli sårad igen. Ett mönster som projiceras ut från det undermedvetna vilket ger ett resultat av att personer och händelser som förtrycker attraheras in i personens liv.

Personen ”får vatten på sin kvarn ”jag sa ju det! jag är inte tillräcklig”, cirkeln är sluten och för varje varv den gör befästs mönstret allt djupare in i själen.

Hur kan jag bryta den onda cirkeln? Hur kan jag skapa om min tanke och komma ur den destruktiva spiralen?

Ja, först och främst så se det lilla barnet, släpp den pålagda skulden på dig själv och börja bekräfta och älska dig själv villkorslöst på alla sätt och vis. Förlåt dig själv i alla du mött som sårat dig, tryckt ned, mobbat dig för de speglar den du är som du sänt ut! Du har på ett omedvetet plan bett om att få möta alla dessa förövare/hjärtekrossare och de visar inget annat än hur du behandlar dig själv på ett omedvetet plan med din själv förnekelse och självförakt! Alla vi möter är våra lärare!

När du förlåter dig själv i din nästa så blir ni båda förlåtna! När du släpper skulden som du en gång pålade dig själv och börjar verkligen älska dig själv villkorslöst, så är det det som du börjar sända ut till din omgivning och du slutar att attrahera in ”hjärtekrossare” och i stället attraherar du in mer sann kärlek i ditt liv!

Använd gärna även denna starka affirmation dagligen ”Jag är värd att älskas, för jag är kärlek”! I sanning du är! Du är skapad av kärlek som aldrig lämna dig, så öppna ditt hjärta för din livsenergi Kärleken!

/Chamória

????

Lämna ett svar