Dagens Örta Thé Reading – Tasseografi! 23 september

☕?

”Thé bladen frågar i dag; vem har du som syndabock?

Vi har en tendens att skylla ifrån oss när saker går på tok, vare sig vi slår tån i bordsbenet, slår ut koppen kaffe på bordet, den långsamma trafiken så vi blev försenade, energitjuven som fick dig att däcka resten av dagen…ja, du kan säkert räkna upp otaliga händelser som du genast hittade andra som bar skulden.

För inte kan det väl vara så du såg dig inte själv för och var inte alls närvarande i nuet, som förorsakade att du placerade tån mot bordsbenet ☝? att du själv inte såg dig för och viftade kull kaffekoppen där du faktiskt själv placerat den ☝? att du själv segade när du skulle iväg så du redan var ute i sista minuten ☝? att du själv tog in personen och gav bort din energi ☝?

När vi hamnar i sådana här situationer och per automatik lägger skulden på en syndabock, ta då ett steg tillbaka, tag ett djupt andetag och tänk en ny tanke! ”AJ,som fa…ska vara lite mer här och nu så jag ser bordsbenet nästa gång!”, Hoppsansa! tur att det finns tvättmaskin!”, OK, får åka hemifrån lite tidigare i morgon så jag inte blir försenad om jag skulle hamna bakom ett långsamt gående fordon igen!”, Jag väljer att nästa gång jag möter någon tänka på att observera objektivt och inte absorbera subjektivt – observera utan att gå in i andras drama!” ???

När vi lägger skulden på en syndabock, så under en tiondels sekund så har vi faktiskt skuldbelagt oss själva för att vi var fördömande mot oss själva eller vår nästa. Den skulden speglar vi sedan ut omedvetet och vi attraherar in liknande situationer gång på gång tills vi lärt oss läxan att förlåta skuldbeläggandet, sluta döma älska oss själv och vår nästa villkorslöst som de redan perfekta varelser vi faktiskt är – det är ju faktiskt därför vi är här i kropp – att rensa liken ur garderoben! ???

Ett bra råd: Ta allt med humor, ta ett djupt andetag, le för dig själv och tänk: jaja, jag väljer att känna kärlek och glädje i alla fall och har tillit att allt ordnar sig till det bästa – och gör om gör rätt! träna på närvaro i nuet, ha plastduk på bordet, åk hemifrån lite tidigare………”☝?

/Chamória

???

Lämna ett svar